Parndorf, az L-es férfiak, és S-es nők mekkája

2013. december 21. - kategória: blog

Azzal kezdeném, hogy elég hülye ruhaméretem van. 195 cm magasságomhoz hosszú kéz, viszonylag hosszú láb, és 95 kg párosul (ja és 47-48-as láb). Nem viccelek, az elmúlt 1 hónapban nem találtam a méretemben sem nadrágot, sem inget Magyarországon, pedig Szombathelytől a budapesti plázákig jópár üzletben megfordultam. Bármilyen furcsa, de az egyetlen hely, ahol 35-ös derék mellé 36-os hosszal kapok farmert, a Mustang, de csak külföldön. Voltam már többször itthon Mustang boltban, de készleten soha nem volt 36-os hossz, csak rendelésre tudták vállalni a kérésem. Nonszensz. Ing dettó.

Nem volt mit tenni, tegnap ismét kint voltunk Parndorfban. Épp ma beszélgettünk róla, hogy mióta is járunk ki, de nekem valamiért 2002 rémlik. Nem sokkal azelőtt nyitott, akkoriban még csak a belső udvar létezett, ahol most a Mustang, Polo Ralph Lauren, a Lindt, a Tommy Hilfiger, a Mango, stb üzlet volt. Tavaly ősszel voltunk kint utoljára, de még ennyi idő alatt is egy új, kb. Aréna pláza méretű komplexumot nyitottak meg, amit kifelé jövet vettem csak észre. Már régóta nem lehet egyetlen nap alatt bejárni az egész outlet városkát, simán komoly létjogosultsága van a kijáratnál magasodó szállodának is. Mondjuk, nem mindenkinek éri meg kimenni.

Idén egyéb elfoglaltságaim miatt nem volt időm kimenni Parndorfba, így eléggé megcsappant ruhatárral, rengeteg ötlettel, és elég célirányosan indultam ki. Néhány inget, farmert, meg egy-két apróságot akartam venni. Inggel kezdtük a túrát, mert a Mustang, mint farmer beszerzési forrás, tuti biztos volt, így azt hagytam a legvégére. A belső udvarban parkoltam, ahogy mindig, a Nordsee és a Mustang bolt között félúton. Ez a két biztos pontja van a látogatásunknak :) Sorban mentünk, egy jó nagy kört leírva átmentünk a szomszéd plázába is. S’oliverben találtam két inget, ami tetszett is, és méretben is jó volt. Meg is vettem őket, de valami komolyabbat is szerettem volna, egy Lacoste, Mexx, vagy Hilfiger jól jött volna. Mentünk tehát sorban: Cross, Pierre Cardin, Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Mexx. Semmi. Egyedül a PRL-ben tudtak méretemben mutatni inget, de csak regulat fitben, ahhoz meg kb. 110 kilónak kellene lennem. Picsába. Nincs mit tenni, ez az outlet. Örülj, ha valamit találsz a méretedben, amúgy meg egy szavad se legyen, occó minden, nehogymár minden méret legyen raktáron.

Az van, hogy férfiaknak L-es, nőknek S-esből minden van, és ennyi. A Cross Jeans-ben például tényleg nem volt más férfi méret, csak L-es. Végiglapoztam az összes inget, azt hittem, rosszul látok, vagy nem vettem észre a méretjelzéseket a sorok végén. De nem. Tényleg csak L-es van mindenből. A szomszéd üzletben a női holmik voltak hülye méretezéssel, csak XS-es, és S-es volt a cuccok 90%-ából. Néhány M-es póló, vagy pulcsi előfordult, de azok meg a kollekció legsilányabb darabjai voltak.

Ezekkel a kapufára lövésekkel jól el is ment a délelőtt, beültünk a szokásos Nordsee menüre, utána egy kávé a Coffeeshopban, majd berobbantunk a Mustangba. Apropó, a Nordsee-ben a pult mögött 6-ból 4 magyar, a Coffeeshopban is csak köszönni kell németül, azonnal magyarra váltanak a pincérek. Pedig eléggé helyi dialektussal rágom a szavak végét :D Szóval a Mustang. Egy kedves, de kissé fura néni próbált nekem segíteni, és lila nadrágot hozott 30-as derékkal, hogy “jó lesz az, nagyot nyúlik az anyag”. Mondom a színe sem jó, nemhogy a mérete, de mivel nem akart tágítani, elvettem tőle a nadrágot, és pár méterrel arrébb odaadtam egy másik eladónak, hogy tegye vissza. A másik eladó már magyar volt, ahogy általában az alkalmazottak jó része Parndorfban. Néhány kör próba után mindenem megvolt, amiért mentem. Like a boss. Közben néha előkerült a fura néni, hogy jó lett-e a nadrág, amit adott :D Alig lehetett levakarni szegényemet. Hozni akart egy rikító narancssárgát is, ráadásul női fazont. Nem tudom, minek nézett, remélem, hogy csak a saját ízlését akarta rámerőltetni.

Hál’istennek a becélzott cuccokat sikerült mind beszerezni, de ezért ismét kár volt az egész napot eltölteni kint. Szinte minden alkalommal megfogadom, hogy csak a Mustangba megyek ki, mert máshol eddig még soha semmit nem találtam, de csak nem hagy nyugodni a gondolat, hogy hátha mégis van néhány XXL-es slim fit ing, és 36-os hosszú nadrág :)