Kétsoros email aláírás

2014. július 24. - kategória: tipp zen

Először is elnézést kérek mindenkitől, akit ezidáig a tizenvalahány soros szöveges email aláírásommal zaklattam. Jó útra tértem, megérintett buddha szelleme, és azonnali hatállyal lecseréltem ezt a maszlagot. Valójában eddig is zavart, amikor egy-két, Outlookot használó ügyfelemtől kapott válasz válaszának a válaszában már 3x akkora volt az aláírásom, de mostanában elkezdtem kvázi chatelni is emailben. Ez annyit jelent, hogy szinte köszönés nélkül, egy-két mondatos gyors email váltásokkal szaporázzuk a megbeszélni valóinkat. Úgy éreztem, eljött az ideje az aláírás leegyszerűsítésének. Bár Outlookban van gyárilag megoldás arra is, hogy a válasz emailekben egy egyszerűbb aláírás szerepeljen, Gmailben csak konzervekkel (lásd: Beállítások -> Labs -> Előre megírt üzenetek) oldható meg a dolog, ami egyrészt nem natív, másrészt nem elérhető mobil appból…

Ennyi bevezető után íme a mostani aláírásom:

alairas

Szerintem ez egy stílusos, informatív aláírásnak indult. Nem is mondhatnék mást, évekig használtam. Csak bazi nagy, és ez lett vele a legnagyobb gondom.

Az is probléma (kinek mekkora, az relatív), hogy külföldre is sűrűn levelezek, ezért angolul is beírtam a titulusomat, illetve a téves emailes szöveget, ami most így ránézve a legnagyobb bullshit, amit láttam evör, de amikor készült ez a szignatúra, akkor menőnek tűnt. Nyilván a nagy cégek policy-jében kötelezőek az ilyenek, de ha valamit rossz helyre küldök, akkor 1. úgyis visszaszólnak 2. soha nem szólnak vissza, még akkor sem, ha odaírom alulra ezt a felhívást. Kukába vele.

Most hogy már alulról indultam, felfelé haladok. Cégnév, cím, weboldal. Bőségesen elfér egy sorban, egy igényes elválasztójellel.

Telefon, email cím kell, ezeket nem lehet kihagyni.

Név és titulus. No igen. Ha ismerősnek írok, úgyis “Üdv, Peti”, vagy “BW, Peter” a befejezés. Ha nem ismerős, akkor nem hiszem, hogy első email váltásnál valaki arra vágyik, hogy Üdvözlettel / Kind Regards elköszönéssel kapjon emailt. Külföldinek hülyeség az Üdvözlettel, magyarnak hülyeség a Kind Regards. Mea culpa, kukába vele.

Így el is jutottunk a kétsoros aláírásig, ami így fog kinézni a következő emailtől:

alairas2

18 vs. 2 sor.