Falmatrica – Wynerdy

2013. december 22. - kategória: arculat design portfólió

Év végi nagytakarítás után, a szokásos clean desk állapotra állítottam vissza az iróasztalomat. Mivel az egész iroda át lett forgatva, és minden a helyére került, valahogy olyan üresnek tűnt az egész helyiség. Sehol egy mappa, sehol egy simítófilc, csomagolóanyag és címke minták, proofok rendszerezve, lefűzve. A falak is csak hófehéren virítanak, nem takarja el sehol másfél m2-es kartonminta. Kicsit puritán az egész. Aztán eszembe jutott, hogy fel kellene tenni a falra a céglogót.

wynerdy_falmatrica

Mostanában többször használtam a bronz, és a barna szín különböző árnyalatait. A kártyanaptárunkon a fekete mellé párosítottam, a legutóbbi arculat tervezésekor pedig a bronz lett az elsődleges szín. Elegáns, nagyon szép szín, és mégsem az 1000-szer lerágott arany, vagy ezüst csont…

A falra matt fényű bronz öntapadó került, applikálás után viszont van egy trükkje, ami a tökéletes tapadáshoz kell. Ez a forró levegő, amit nagy teljesítményű hajszárítóval, vagy esetemben programozható hőlégfúvóval kell megoldani. Ilyenkor a glettelés legapróbb egyenetlenségei is előkerülnek, egyúttal azt jelenti, hogy a fólia a legkisebb mélyedésekbe is beszívja magát, és ennyivel is nagyobb lesz a tapadóereje.

wynerdy_falmatrica_reszlet

Csináltam már párszor ilyen melót, de minden alkalommal elcsodálkozom, milyen jól néz ki. Meg lehet rendelni tőlem is hasonló dolgokat, akár egyedi motívumokat, akár céglogót, idézeteket, stb.