A blogról

Ez egy személyes weblog. Az itt közölt írások kizárólag az én véleményemet, pillanatnyi álláspontomat tükrözik, és függetlenek minden szervezettől, cégtől, illetve szponzortól.

A Portfólió kategóriában található posztok az én szellemi tulajdonom. Engedély nélküli közlésük, másolásuk, módosításuk, jogi következményekkel jár.

A blog kategóriáját tekintve személyes blog, vagy énblog, ezért témaköre a pillanatnyi érdeklődésem, illetve történések függvényében változhat. Alapvetően öt-hat témakörben írok rendszeresen (kreatív és grafikai témakörök, nyomdászattal kapcsolatos dolgok, horgászat, gasztrokalandok, valamint Apple-related hardver és szoftver témák), de bármiről szívesen posztolok, ami aktuális, és érdekel.

Érdekességek

A blogot wordpress motor hajtja, a téma alapja pedig a Fifty Fifth Street, amit a blog indulása óta (2012 június) használok. Ez egy ingyenes téma, cserében baromira át kellett dolgozni, hogy ilyen gyorsan fusson, és így nézzen ki. Az átalakítási projekt (nekem) kb. 30 órát vett igénybe. A munka egy sablon megrajzolásával kezdődött, majd az idő javát a php fájlok módosításával, illetve magyarosításával töltöttem. Ezután a stíluslap lett szinte nulláról újrahúzva. Teljesen autodidakta módon tanultam a webfejlesztés alapjait, ezért a forráskód nem hibátlan, de nem is ez a munkám. Mivel számomra a tökéletes illeszkedések, igazítások, tipográfiai arányok a legfontosabbak, 4-5 órát csak a margin-ok és padding-ek, illetve a betűméretek és színek állítgatásával töltöttem. A végeredménnyel elégedett vagyok, gyorsan működik, és szép is, ez a lényeg.